Adviseurs


Onroerend goed

U denkt over koop van onroerend goed in Zwitserland? Dan is de keus aan u! Wordt het een appartement, een chalet of een bouwkavel?
Voordat u daadwerkelijk overgaat tot koop van uw eigen huis of chalet is het goed om na te gaan of u voldoet aan de voorwaarden om eigenaar te kunnen worden en over welke vergunningen u daartoe moet beschikken.
Op een koopovereenkomst van Zwitsers onroerend goed is geen Nederlands, maar Zwitsers recht van toepassing. In deze overeenkomst moeten ook zaken worden geregeld waar u wellicht niet direkt aan denkt.
Bijvoorbeeld: in Zwitserland betaalt de verkoper belasting wanneer deze het onroerend goed met winst verkoopt. Voor wiens rekening moet die belasting komen, van de koper of de verkoper?
Dit soort zaken moet in de koopovereenkomst worden geregeld. Een college in het kort vindt u onder Rechtsinfo. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op vernunft-schweiz en op estv.admin.
Bezit van onroerend goed in Zwitserland heeft fiscale gevolgen. Deze vindt u beschreven op de pagina fiscus.Andere onderwerpen die ook van belang kunnen zijn: het weer en de taal. Door de geografische gesteldheid van het land verschilt het weertype sterk per regio. Op meteoschweiz kunt u de verschillen per regio zien.
U hebt ook te maken met de taal die de bevolking ter plaatse spreekt. Dat kan Mundart zijn en daarvan bestaan talloze varianten. Wilt u horen hoe de taal klinkt die men spreekt waar uw droomwoning staat? Klik dan op dialekt. En wanneer u alles verstaan hebt, dan weet u ook wat Kuchikäschtli zijn en hoe u het woord moet uitspreken!Contact : mr. Eva Mathilde Hofkes  

Jurist met ruim 40-jarige arbeidservaring (bedrijfsleven, advocatuur en tot slot vele jaren rechter en vice-president).  Bezit sinds 1999 een eigen huis in Zwitserland, is goed bekend met het land, de Zwitsers en het Zwitserse (fiscale) recht. Beheerst de Duitse taal.

Mijn ervaring en vooropleiding garanderen een goed en objectief advies. Dat is mijn vak. Ik treed niet op voor enige makelaar en ben dus onafhankelijk.

In een eerste, kosteloos, oriënterend gesprek inventariseren u en ik, op welke gebieden. u advies wilt en in welke omvang.

Advieskosten worden berekend op uurbasis.

mathilde-1

Haus Wandelhorn

CH-6086 Hasliberg Reuti

+41 79 464 1424 / +31 6 10 22 62 11

info@huisinzwitserland.eu

 

naar boven
inhoudsopgave
koop
voorwaarden
Zwitsers recht
het weer
de taal
Kuchikäschtli
links
Rechtsinfo
Vernunft-schweiz
estv.admin
meteoschweiz
dialekt
Allianz
droom
Wandelhorn
home sitemap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s