Huis in Zwitserland


mr. Eva Mathilde Hofkes  Jurist met ruim 40-jarige arbeidservaring (bedrijfsleven, advocatuur en tot slot meer dan 25 jaar rechter, daarna achtereenvolgens vice-president van een rechtbank en raadsheer van het hof)

.Mijn specialisaties: mijn praktijk richt zich zowel op de begeleiding en advisering in het kader van de aankoop van een woning in Zwitserland, als op de vestiging van een onderneming en de fiscale gevolgen van beide, als ook op alle internationale aspecten die aan het bezit van onroerend goed in Zwitserland verbonden zijn.

Advies kan ook voor u lonen indien u een second opinion of enkel een antwoord wenst op een voor u belangrijke vraag. U bepaalt de omvang van de opdracht.
Mijn netwerk: In Zwitserland werk ik samen met een notaris in Meiringen (BE) en in Sarnen (OW), een belastingadviseur in Zürich. In Nederland werk ik samen met een fiscalist, lid van de Nederlandse Federatie van belastingadviseurs, en met een jurist die gespecialiseerd is in het vennootschapsrecht, met name in internationale bedrijfsovernames en bedrijfsbeeindigingen.
Mijn persoonlijke situatie: Ik bezit sinds 1999 een eigen huis in Zwitserland, ben goed bekend met het land, de Zwitsers en het Zwitserse (fiscale) recht en beheers de Duitse taal.
Mijn advieskosten: de kosten worden berekend op uurbasis tenzij een totaalbedrag is overeengekomen. In geval van werk op uurbasis is een regelmatige verantwoording van de bestede uren voor mij vanzelfsprekend. Het uurloon bedraagt 160 tot 200 CHF per uur, afhankelijk van de complexiteit en belang van de vraag. Omzetbelasting naar Zwitsers recht: in dit geval 0%.
Ik verstrek u graag vrijblijvend een kostenopgave. Bij een eerste opdracht wordt een voorschot op prijs gesteld.
Eva Hofkes GmbH (HR-Nummer: CH-036.4.043.801-2)
Tel.: +41 79 464 1424 / +31 6 10 22 62 11

advies@huisinzwitserland.eu advies@ondernemen.ch
Haus Wandelhorn
CH-6086 Hasliberg Reuti
Bern

Stockenmatt 7
CH-6060 Stalden (Sarnen)
Obwalden

Bezoek    Huis in Zwitserland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s